NK Mountainbike Marathon titel voor Tim Smeenge

In het Limburgse Eijsden kroonde Tim Smeenge (KMC) zich vandaag tijdens de Bart Brentjens Challenge tot Nederlands Kampioen in de mountainbike marathon discipline. Na een spannende finale wist hij af te rekenen met de uittredend kampioen Hans Becking en Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny). Becking kreeg nog hulp van zijn ploeggenoot Wout Alleman, maar het Buff-duo kon niet voorkomen dat Smeenge met de rood-wit-blauwe trui naar huis ging. Alleman probeerde Becking nog terug te brengen naar het front, maar Smeenge breidde zijn voorsprong gestaag uit.

Smeenge’s prestatie is extra bijzonder gezien zijn rentree na drie maanden afwezigheid door een gecompliceerde pols- en sleutelbeenbreuk. “De afgelopen weken voelde ik me al erg goed, en vandaag zat ik meteen lekker in de race,” aldus Smeenge na afloop.

De wedstrijd begon met een sterke kopgroep. Samen met Pascal Eenkhoorn en Frits Biesterbos (BEAT) nam Smeenge al vroeg het initiatief. Toch wisten Hans Becking en Wout Alleman niet veel later weer aan te sluiten. Ook Tom Schellekens (Visma-Lease a Bike) maakte uiteindelijk de sprong naar de kopgroep, wat zorgde voor een spannende strijd.

In het laatste deel van de wedstrijd liet Smeenge zien waarom hij de nieuwe kampioen is. Hij slaagde erin om een beslissend gat te slaan, terwijl zijn concurrenten tevergeefs probeerden het tempo bij te houden. Smeenge bouwde zijn voorsprong steeds verder uit en finishte uiteindelijk solo, met de Nederlandse titel als verdiende beloning.

“Het is schitterend om het seizoen zo positief af te sluiten na een lange blessureperiode,” aldus een tevreden Smeenge, die nu vol vertrouwen vooruitkijkt naar de rest van het seizoen.

Zelf volgend jaar mee doen? Dan zou ik maar vast beginnen met het volgen van een mountainbike trainingsschema.

Foto: George Deswijzen