Ruijter en Wohlgemuth zesde in de Swiss Epic

Op dinsdag 20 augustus is de Swiss Epic van start gegaan in La Punt aan de voet van de Albula Pass. Teus Ruijter vormde namens het KMC team een gelegenheidskoppel met de Italiaan Michael Wohlgemuth. Het duo ging voortvarend van start in de eerste etappe van 75 kilometer en kwam verassend als zevende binnen in La Punt achter de winnende Italiaanse broers Samparisi. De tweede etappe voerde Ruijter en Wohlgemuth over de Scaletta Pass op ruim 2600 meter hoogte naar het kuuroord Davos. De Italianen Fabian Rabensteiner en Samuele Porro pakten de overwinning en Ruijter-Wohlgemuth eindigden weer knap in de top tien met een negende plaats.

In de derde etappe met start en finish in Davos was het duo minder succesvol. “Michael schoof vlak na de start onderuit op een brug en ik kon hem niet meer ontwijken en we lagen beide op de grond. Na mijn stuur recht gezet te hebben gingen we in de achtervolging en eindigden we nog als dertiende.”, aldus Ruijter. De vierde etappe van Davos naar Chur over de Strela Pass zette het klassement op zijn kop want de Zwitserse etappe winnaars Gian Schmid en Lukas Flückiger namen de leiderstrui over van gebroeders Samparisi. Ruijter en Wohlgemuth kwamen ook goed over de Strela Pass en bereikten Chur als negende.

Als afsluitende etappe werd er 64 kilometer op uitdagende trails rondom Davos gereden waarin de leidende positie van het Zwitserse duo Gian Schmid en Lukas Flückiger niet in gevaar kwam. Ruijter en Wohlgemuth gingen de laatste etappe in op de vijfde plaats in het klassement. “Helaas verloren we de vijfde plaats in het klassement in de laatste etappe. Misschien hebben we toch iets te voorzichtig gereden om heelhuids aan de finish te komen. Aan de andere kant had ik vooraf voor een zesde plaats getekend.”, aldus Ruijter aan de finish.

Foto door Marius Holler