Strava filtert url’s

Sinds dit weekend regent het klachten over een update die Strava blijkbaar heeft uitgevoerd. Door deze update worden web adressen uit activiteiten gefilterd en worden teksten die eindigen een op een domeinnaam extensie ook verwijderd uit profielnamen. Lastiger is echter dat ook links naar challenges of externe pagina’s niet meer getoond worden. De reden van deze update zal ongetwijfeld in de beveiliging zitten en het voorkomen van phishing of het bieden van een linkbuilding platform. Gezien de hoeveelheid klachten, lijkt het er wel op dat deze aanpassing iets te rigoreus was en er een tussenweg gekozen zal worden. To be continued dus 🙂

Nog nooit van Strava gehoord?

Lijkt me sterk als je regelmatig fietst maar Strava is een populaire sport-app die vooral wordt gebruikt door fietsers, hardlopers en andere atleten om hun trainingen te registreren, analyseren en delen. Hiervoor gebruik je Strava:

1. Activiteiten bijhouden

Strava maakt gebruik van GPS om je sportactiviteiten vast te leggen. Je kunt verschillende statistieken zien, zoals:
Afstand
Snelheid
Hoogtemeters
Tijd
Vermogen (bij gebruik van een vermogensmeter)
Hartslag (indien gekoppeld aan een hartslagmeter)

2. Sociale functies

Strava is ook een sociaal platform. Je kunt je activiteiten delen met vrienden en andere gebruikers, reageren op hun prestaties, kudos (likes) geven en aanmoedigende berichten plaatsen.

3. Segmenten

Een van de unieke functies van Strava is de segmenten-functie. Een segment is een bepaald stuk route, bijvoorbeeld een klim of een rechte weg. Je kunt je prestaties op dat specifieke stuk vergelijken met je eigen eerdere resultaten of met andere Strava-gebruikers. Strava toont ranglijsten (leaderboards) voor de snelste tijden.

4. Training en analyse

Strava biedt gedetailleerde analyseopties. Met een premium abonnement, Strava Summit, krijg je toegang tot extra tools, zoals geavanceerde gegevens over vermogen, vermoeidheid, conditie en herstel. Dit kan je helpen om je trainingen te verbeteren.

5. Uitdagingen en badges

Strava heeft ook regelmatig uitdagingen, zoals het rijden van een bepaalde afstand in een maand. Als je de uitdaging voltooit, krijg je een virtuele badge. Dit kan extra motivatie geven om consistent te trainen.

6. Community en clubs

Je kunt lid worden van clubs op Strava, vaak georganiseerd door fietsverenigingen, merken of zelfs vrienden. Hierin kun je de prestaties van leden volgen, deelnemen aan groepsritten of uitdagingen binnen de club aangaan.

7. Navigatie en routes

Met Strava kun je routes plannen of routes van anderen downloaden en deze gebruiken als navigatie tijdens je rit. De app biedt populaire routes en segmenten op basis van waar veel gebruikers rijden.

Strava wordt veel gebruikt binnen de fiets- en sportgemeenschap vanwege de combinatie van trainingsanalyse en de sociale interactie. Gebruik jij zelf Strava voor je trainingen?

 

Het bericht Strava filtert url’s verscheen eerst op Ride it!.