De Bart Brentjens Challenge 2024

Nog een kleine 2 weken en dan staat de Bart Brentjens Challenge op het programma. Voor veel van onze lezers een belangrijk evenement omdat daar het NK MTB Marathon natuurlijk wordt gereden. Net als bij veel andere wedstrijden en toertochten, is ook deze wedstrijd de afgelopen jaren tegen haar grenzen aan gegroeid. Dit was ook terug te lezen in onderstaande mededeling op haar website:

De afgelopen jaren is ook duidelijk geworden dat een mountainbikemarathon als de Bart Brentjens Challenge organiseren op een uniek parcours, in plaats van enkele dezelfde lokale ronden, steeds meer uitdagingen met zich meebrengt. De regelgeving, vooral rondom natuurgebieden, de toenemende veiligheidseisen, het drukker worden in het toeristische Zuid-Limburg en het moeilijker verkrijgen van de benodigde vrijwilligers en verkeersregelaars stelt de organisatie elke keer weer voor grote uitdagingen. Maar zoals de deelnemers al vele jaren de Challenge aan gaan, gaan wij als organisatie onze eigen challenge zeker ook niet uit de weg.

Om de Bart Brentjens Challenge nu maar ook in de toekomst in de regio te kunnen blijven organiseren, zullen we aanpassingen moeten gaan doorvoeren. En dat gaan we doen! Niet alleen omdat we met externe factoren te maken hebben, maar ook omdat we de kwaliteit willen blijven bieden. En zelfs ernaar streven om de kwaliteit van deelname omhoog te krikken!

We gaan concessies doen, maar elke concessie is genomen met een mountainbikehart en met als doel om de essentie van de Bart Brentjens Challenge te behouden. Het wedstrijdelement blijft gehandhaafd, maar we zullen het aantal deelnemers limiteren. Naast de officiële wedstrijdrijders met licentie, die in 2024 zullen strijden om de Nationale titels, zullen we nog maar 700 starttickets beschikbaar stellen voor de toertocht. Een toertocht met tijdsregistratie, maar niet als officiële deelname aan het NK. Het aantal routes brengen we terug naar één, namelijk een zeer uitdagende 90 kilometer route voor iedereen, wedstrijd- én toertochtrijders.

Wie van jullie neemt dit jaar deel? Hoe heb je hier in je mountainbike training naar toe gewerkt?