Strava update filtert url’s

Sinds het afgelopen weekend stromen de klachten binnen over een nieuwe update die Strava heeft doorgevoerd. Gebruikers merken op dat webadressen in activiteiten plotseling worden gefilterd. Ook worden teksten die eindigen op een domeinnaam-extensie automatisch verwijderd uit profielnamen. Dit veroorzaakt frustratie, vooral omdat het niet alleen links naar externe websites betreft, maar ook links naar Strava’s eigen challenges en pagina’s die niet meer worden getoond.

Waarom deze update?

Hoewel Strava geen officiële verklaring heeft gegeven, lijkt de update gericht te zijn op het verhogen van de beveiliging. Het filteren van webadressen zou bedoeld kunnen zijn om gebruikers te beschermen tegen phishing of andere schadelijke links. Daarnaast voorkomt het mogelijk dat Strava wordt gebruikt als een platform voor linkbuilding, waarbij mensen hun profielen vol zetten met commerciële of irrelevante links.

Onverwachte gevolgen

Toch lijkt de aanpassing te ver te gaan. Veel gebruikers klagen dat het nu lastiger is om nuttige informatie te delen, zoals links naar challenges of relevante externe bronnen. De plotselinge verandering heeft voor verwarring gezorgd en roept vragen op over de balans tussen veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Gezien de hoeveelheid negatieve reacties is de kans groot dat Strava binnenkort met een oplossing komt die een betere balans biedt. Voor nu is het afwachten hoe het platform op deze feedback reageert. To be continued!